Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Molnárfecsketelep

Molnárfecsketelep

Szolnokegyik egyedülálló természeti értéke a Ságvári körúton találhatóMolnárfecske telep, mely szívmelengető példája a természet és az épített környezet együttélésének. A régi épületek balkonjai és erkélyei alá befészkelőfecskék máshol is megtalálhatóak Szolnokon, de leginkább a körút lakóházait részesítik előnybe.

A molnárfecske telep védett természeti érték

Aszolnoki molnárfecsketelepaz ország legnagyobb ismert fészkelő telepe, mely 1980 ótavédett természeti érték, Jász-Nagykun-Szolnok megye helyi jelentőségűvédett természeti területeinekegyike.

1982 afecskék védelmének évevolt, ennek az eseménynek és a fecsketelep védetté nyilvánítása tiszteletére és emlékére aMagyar Madártani Egyesületszolnoki csoportja emléktáblát állítatott, mely emlékeztet mindenkit:

„Óvjuk és becsüljük meg hasznos és kedves „lakótársainkat!”

Wikipédia

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app